Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

07 čvn 2016

Nový Fiat 124 Spider

Značka Fiat oživuje legendární jméno Fiat 124 Spider a na svět přivádí novou generaci legendy s klasickým italským designem a špičkovým výkonem. Vzdává tak hold původnímu modelu 124 Spider, který se představil před 50 lety. Fiat 124 Spider je ryzím italským roadsterem nabízejícím potěšení z jízdy, technologie a bezpečnost v kombinaci s nezaměnitelným italským designem. Nový model 124 Spider lze již objednávat u evropských prodejců. Pro detaily a ceny prosím navštivte www.fiat.cz.

Nový Fiat 124 Spider

 

Přehled

Značka Fiat oživuje legendární jméno Fiat 124 Spider a na svět přivádí novou generaci legendy s klasickým italským designem a špičkovým výkonem. Vzdává tak hold původnímu modelu 124 Spider, který se představil před 50 lety. Fiat 124 Spider je ryzím italským roadsterem nabízejícím potěšení z jízdy, technologie a bezpečnost v kombinaci s nezaměnitelným italským designem. Nový model 124 Spider lze již objednávat u evropských prodejců. Pro detaily a ceny prosím navštivte www.fiat.cz.

 

Designéři stylistického centra Fiat vytvořili vůz, který představuje nový pohled na klasickou krásu předchůdce bez ztráty jeho skutečné podstaty. Přední část je výrazná, aniž by byla agresivní a doplňují ji dva výstupky na kapotě, které prozrazují výkon motoru. Boky se mohou pochlubit proporcemi opravdového sportovního vozu s podélně umístěným motorem, pohonem zadních kol a prostorem pro cestující posunutým před zadní kola.

 

Úchvatné jízdní vlastnosti díky důmyslné konstrukci 
V regionu EMEA bude Fiat 124 Spider k dispozici s osvědčeným čtyřválcovým zážehovým přeplňovaným motorem 1.4 MultiAir Turbo, který poskytuje výkon 140 k a točivý moment 240 Nm a kombinován je s šestistupňovou manuální převodovkou. Tato kombinace se může pochlubit vynikajícími výkonovými vlastnostmi, například nejvyšší rychlostí 215 km/h a zrychlením z 0 na 100 km/h za 7,5 sekundy.

Podvozek modelu Fiat 124 Spider využívá lichoběžníkové zavěšení vpředu a víceprvkovou nápravu vzadu se speciálním odladěním pro maximální stabilitu v zatáčkách a při brzdění. Lehké řízení má díky elektrickému posilovači řízení s dvojitým pastorkem skvělou odezvu. 
Kalibrace řízení a zavěšení kol, lehký rám, vyvážené rozložení hmotnosti na nápravy a přeplňovaný motor poskytují nezaměnitelné potěšení z jízdy. Pozornost byla věnována také hluku a vibracím (NVH), proto se díky akustickému čelnímu oknu a použití špičkové izolace vůz může pochlubit mimořádně nízkou hlučností.

Pro opravdové potěšení z jízdy s nebem nad hlavou je Fiat 124 Spider vybaven stahovací plátěnou střechou, která se vyznačuje mimořádně snadnou manipulací a minimální sílou potřebnou pro ovládání.

 

Nabitý špičkovými bezpečnostními prvky a technologiemi

Nový roadster je k dispozici s řadou prvků aktivní a pasivní bezpečnosti, včetně adaptivních čelních světlometů, zadní couvací kamery a elektronické kontroly stability. Rozsáhlé použití vysokopevnostních materiálů poskytuje vozu pevnost a současně nízkou hmotnost.

Fiat 124 Spider nabízí také řadu špičkových zařízení, která zlepšují komfort a pohodlí na palubě, například 7palcovou dotykovou obrazovku s digitálním rádiem, možností ovládání multimediálních zařízení a s rozhraním Bluetooth, a také vyhřívaná sedadla nebo bezklíčový vstup a startování Keyless Entry.

Pro špičkovou kvalitu zvuku i při jízdě se staženou střechou je nabízen prémiový audio systém Bose s devíti reproduktory, přičemž čtyři z nich jsou integrované v hlavových opěrkách.

 

Design vzdává hold minulosti a představuje moderní interpretaci klasických tvarů
Nový Fiat 124 Spider byl navržen ve stylistickém centru Fiat v Turíně. Jeho tvar byl inspirován původním Spiderem z roku 1966, který je obecně považován za jeden z nejhezčích vozů značky Fiat. Původní tvary však dostaly moderní podobu. Fiat 124 Spider má nadčasové štíhlé linie, atraktivní a současně klasické boky, nízké těžiště, prostor pro cestující posunutý co nejvíce dozadu a dlouhou kapotu jako skutečný sportovní vůz. Na historii odkazují také horní šestiúhelníková mřížka chladiče i samotný vzor mřížky, prolisy na kapotě a ostře řezaná vodorovná zadní koncová světla. Interiéry byly navržené s důrazem na maximální komfort cestujících a jsou charakteristické na dotek měkkými materiály. Pro zvýraznění požitku z jízdy byl kladen důraz na ergonomii, zvláště v případě hlavních ovládacích prvků, tedy volantu, pedálů a řadicí páky. Fiat 124 Spider je k dispozici ve dvou stupních výbavy: 124 Spider a Lusso. Každý z modelů je nabízen v osmi barvách karoserie, dvou pastelových (červené Passione a bílé Gelato), pěti metalických (černé Vesuvio, šedé Argento, šedé Moda, bronzové Magnetico a modré Italia) a třívrstvé bílé Ghiaccio.

 

Jiný obsah

Přihlaste se k odběru newsletteru.

PŘIHLASTE SE NYNÍ