Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

06 čvn 2016

Fiat 500: z historicky prvního spojení dvou italských legend se zrodila nová ikona

Dvě absolutní ikony motoristického a lodního světa spojily své síly, aby vytvořily nový objekt touhy a symbol nezaměnitelného italského půvabu. 4. července, v den svých narozenin, se ikona značky Fiat představila ve zcela novém a vysoce exkluzivním provedení, které vzniklo za přispění elegance a řemeslných dovedností typických pro nekrásnější motorové čluny světa.

Fiat 500: z historicky prvního spojení dvou italských legend se zrodila nová ikona

 

Dvě absolutní ikony motoristického a lodního světa spojily své síly, aby vytvořily nový objekt touhy a symbol nezaměnitelného italského půvabu.

4. července, v den svých narozenin, se ikona značky Fiat představila ve zcela novém a vysoce exkluzivním provedení, které vzniklo za přispění elegance a řemeslných dovedností typických pro nekrásnější motorové čluny světa.

Na nenapodobitelném stylu se podílejí také vzácné dřeviny a chromované detaily, které jakoukoliv jízdu mění ve zcela exkluzivní „plavbu".

 

Zrození Fiatu 500 v roce 1957 výrazně přispělo k motorizaci a rozvoji Itálie. Z modelu 500 se stala skutečná ikona, která vyjela do světa ve více než 4 milionech exemplářích. V období Dolce Vita, které znamenalo rozmach celé Itálie, představovala pětistovka řešení dostupné mobility a současně vyjadřovala životní styl celé generace. Stejný výraz vitality charakterizuje také motorové čluny Riva Aquarama, jež jsou doslova synonymem elegance a dokonalosti. Tyto úžasné lodě jsou současně symbolem společenského postavení a využívají ty nejkvalitnější materiály, dokonale zpracované detaily a jsou postavené s maximální řemeslnou pečlivostí.

 

Půvab a elegance jsou rovněž typickými prvky nového Fiatu 500, který se světu představil v roce 2007. Vůz se setkal s obrovským úspěchem, který z něj učinil novodobou ikonu kombinující řadu zdánlivých protichůdných vlastností. Navzdory exkluzivitě se jedná o dostupný model, skutečný bestseller a globální produkt, avšak s ryzí italskou povahou. Je to vůz, který nikdy nezapomíná na skutečný požitek z jízdy. Ačkoliv do světa vyjelo již přes 1 800 000 exemplářů, nadále si zachovává silnou osobitost a na jeho bázi vznikla celá řada speciálních a exkluzivních edicí. Jeho podstata však zůstává nedotčena.

 

V roce 2015 se značka Fiat rozhodla pro modernizaci řady 500 a vůz dostal přepracovaný vzhled karoserie i interiéru a také bohatší výbavu ve smyslu technologií, motorizací a možností personalizace. Ikona se tak dále vyvinula a získala nové, rafinované vlastnosti a funkce a stala se skutečným mistrovským dílem.

 

Značky Fiat a Riva vytvořily společně novou limitovanou edici, mistrovský kousek s nádherně zpracovanými detaily. Začít můžeme u modrého odstínu karoserie Evening Blue, který vznikl výhradně pro model 500 Riva a je identický s odstínem Aquariva Super používaným u současné produkce Riva Aquarama. Středová část přístrojového panelu je oděna do exkluzivního mahagonu s javorovými prvky, což poskytuje nezaměnitelnou eleganci v duchu Rivy a cestujícím na palubě přináší hřejivé barvy dřeva.

 

Chromované detaily dodávají modelu 500 Riva námořního ducha, proužek v odstínu Aquamarine, symbolické barvě legendárního výrobce lodí, pak představuje zcela jedinečný a exkluzivní prvek.

 

Fiat 500 Riva je model charakteristický mimořádnou kvalitou, špičkovými technologiemi a nezaměnitelným designem, který ovšem zůstává věrný stylistickým hodnotám legendárních značek Fiat a Riva, a nabízí tak zcela nadčasový šarm.   

 

500 Riva je model s maximální elegancí a stylem, výkonem a komfortem, který dokáže každou cestu proměnit v jedinečnou plavbu po silnici.

 

 

Turín, 6. června 2016

 

Jiný obsah

Přihlaste se k odběru newsletteru.

PŘIHLASTE SE NYNÍ